2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Ders Kayıtları hk.

2020-2021 Bahar Dönemi Ders  Kayıtları hk.

2020-2021 Bahar döneminde öğrencilerimizin ders seçiminde mağduriyet yaşamamaları için aşağıdaki bilgileri dikkate almaları rica olunur.

1. Ders kayıtları          

26-27 Şubat  2021             4. sınıf öğrencileri

28-01 Mart  2021               3. sınıf öğrencileri

02-03 Mart  2021               2. sınıf öğrencileri

04 Mart 2021                     Bağımsız Ders Kaydı (Bu tarihte tüm grup kriterleri kaldırılacak (I. Öğretim öğrencilerinin II. Öğretimden ders alması hariç) ve tüm öğrenciler ders seçimi yapabileceklerdir.)

Kapanan Derslerin Tespiti ve İlan Edilmesi : 05 Mart 2021 (Saat:12:00’a kadar)

Sadece Ders Ekleme : 05 Mart - 06 Mart 2021 (05 Mart 2021 saat 14:00’dan itibaren)

 

Kayıt gününde ders seçemeyen ya da sorun yaşayan kimya bölümü veya bölümümüzden ders alan öğrencilerimiz ytukimyablm@yahoo.com  adresine mail atabilirler. Mailde soru veya sorunlarınızın yanı sıra öğrenci Ad-Soyad, cep no ve öğrenci no’ları mutlaka belirtilmelidir. Mailleriniz mutlaka okunmaktadır fakat yoğunluktan dolayı tüm maillere hızlı dönüş yapılamamaktadır, bu nedenle aynı maili tekrar tekrar atmayınız. Kimya bölümüne veya hocalarına kayıtlarla ilgili mail atmayınız (danışman hocanız hariç).

 

2. Birinci sınıf öğrencilerimizin ders kayıtları otomatik olarak yapılacaktır. Fakat %30 ingilizce Kimya bölümü öğrencilerimiz isterlerse, ileriki yıllarda ingilizce kredilerini rahat tamamlayabilmek için bağımsız ders kaydı gününde yani 04 Mart 2021'de USİS sistemi üzerinden KIM1602 Genel Kimya 2 ve KIM1022 Genel Kimya Laboratuvar 2 derslerinin İngilizce gruplarını seçerek dersi İngilizce olarak alabilirler. Bu işlemde sorun yaşayan öğrencilerimiz yukardaki mail adresine yazarak yardım talep edebilirler.

3. 2. Sınıf öğrencilerimiz bu yarıyıl sonunda toplam 28 kredilik, 3. Sınıf öğrencilerimiz ise toplam 42 kredilik İngilizce dersi almış olmaları gerekir. Ders kayıtları ile bu kredilere ulaşamayan öğrencilerimiz durumlarını  ytukimyablm@yahoo.com adresine, konu kısmına ‘İngilizce ders kredisi’ yazarak mail atabilirler.

 

4. Telefonla veya mail yoluyla kontenjan artırımı lütfen talep etmeyiniz. Kontenjanlar kontrollü olarak artırılmaktadır (Her gün Saat 10.00 itibarıyla artırımlar yapılmaya başlanır). Öncelikle aynı gün ve saatte açılmış olan tüm seçmeli derslerin tanımlanan kontenjanlarının dolması sonrasında kontenjan artırımı yapılmaktadır.

 

5. Bölümümüz programında belirtilen Matematik ve Fizik derslerinin grupları almak istediğiniz bölüm dersleriyle çakışmakta ise; kayıt gününüzde ya da bağımsız ders kayıt gününde programınıza uyan gruplarda kontenjan var ise dersi seçebilirsiniz. Bu derslerin kontenjanlarını ilgili bölümler kontrollü olarak artırmaktadır (ilgili bölümün web sitesine bakınız).

 

6. Bazı derslerimizin ingilizce grupları öncelikle ingilizce bölüm öğrencilerine açılmakta, daha sonra %30  öğrencilerine sınıfınıza ait ikinci kayıt günü (örneğin 4. Sınıflar için 27 Şubatta sadece 4. Sınıf dersleri) kontenjan dahilinde açılmaktadır. Bu Türkçe programda görünen İngilizce dersler için geçerlidir.

 

7. Üniversitemiz Senatosu’nun 16.02.2021-02-02 gün, sayı ve sıra sayılı toplantısında, 2020-2021 Eğitim-öğretim yılına mahsus olmak üzere “Öğrencinin ders programında çakışma görülmesi durumunda, alttan alınan ve çakışan en fazla iki dersin seçilebilmesine imkân tanınmasına; alttan alınan ders  için devam mecburiyetinin aranmamasına” karar verilmiştir.   Ancak sistem çakışan derslerin alınmasına izin vermediğinden bu kapsamda ders almak isteyen öğrencilerimizin dilekçe ile kayıtlı bulundukları Bölüm Başkanlığına başvurmaları gerekmektedir. Çakışma durumu ilgili Bölüm Başkanlığınca incelenerek ders alması uygun görülenlere Fakülte Yönetim Kurulu kararı ile bu dersler eklenecektir.

 

 Dilekçe örneği için tıklayınız./images/files/FR-0531-Mazeretli Ders Ekle-Sil Dilekçesi (3).xls

 

Yukarıda verilen dilekçeyi doldurup imzaladıktan sonra ....@std.yildiz.edu.tr uzantılı mail adresinizden pdf veya jpeg olarak ytukimyablm@yahoo.com adresine konu kısmına çakışan ders dilekçesi yazarak mail atabilirsiniz. Başka mail adreslerinden gelen dilekçeler dikkate alınmayacaktır.
 
 linki verilen sayfada ayrıntılı açıklamalara da erişebilirsiniz.
 
Kimya Bölüm Başkanlığı